Montage zonnepanelen


Een kwalitatief montagesysteem van de zonnepanelen zal een grote impact hebben op de levensduur en de werking van een installatie. Om een lange levensduur te garanderen kiezen wij voor de juiste montagemateriaal. Het juiste materiaal heeft invloed op veiligheid, snelheid van de installatie en de stormvastigheid. In de onderstaande tekst zullen wij je informeren over verschillende mogelijkheden. Als je zonnestroominstallatie overweegt, dan gaan wij je persoonlijk informeren en ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor jouw installatie. Bij de selectie van de montagematerialen maken wij meestal gebruik van de Nederlandse merken zoals ESDEC, Sunbeam en auratco.

Zonnepanelen kunnen op vijf verschillende manieren geïnstalleerd worden afhankelijk van het type dak en de beschikbare ruimte.


Op een hellend dak

Op een hellend dak worden de zonnepanelen bovenop de bestaande dakbedekking gemonteerd. De panelen worden in de meeste gevallen geplaatst evenwijdig met het dakvlak. Met het oog op de esthetische kant worden de panelen geplaatst evenwijdige met de dakbedekking om het geheel mooi weg te werken.


Geïntegreerd in het dak

Om de zonnepanelen zo min mogelijk te laten opvallen, maken wij gebruik van het indak-systemen. Een zeer elegante en bijzondere oplossing. Zeer geschikt voor nieuwe of gerenoveerde daken. Bij deze techniek besteden wij extra aandacht aan de dichting en de ventilatie.


Op een plat dak

Om zonnepanelen op een plat dak te bevestigen, leggen wij eerst een montageframe op het dak. Om windbelasting tegen te gaan, maken wij gebruik van ballast zodat de panelen niet wegwaaien bij sterke wind. Het gewicht wordt brekend op basis hoe groot de installatie is, de locatie en de hoogte van het gebouw. Bij belast controleren wij eerst of de draagkracht van het dak volstaat.


Open veld

BBij een openveldinstallatie worden de panelen geplaatst op een onderconstructie die rechtstreeks op grond wordt bevestigd. De onderconstructie wordt verankerend door heipalen of betonblokken. Dit type installatie kan zowel in een tuin van een woning maar zeker ook op een groot veld voor een zonnepark.